שביל הסנהדרין – ללכת על היסטוריה יהודית
הסנהדרין היה בית דין של שבעים דיינים שהיווה ערכאה עליונה לפסיקת הלכה ומשפט בעם היהודי.
היא פעלה בעם ישראל עד שנת 425 לספירה, ובכללי פעולתה עוסקת "מסכת סנהדרין".
"שביל הסנהדרין" הוא מיזם של רשות העתיקות בשיתוף רשות הטבע והגנים, קק"ל, וראשויות מקומיות לרגל חגיגות 70 שנות עצמאות למדינת ישראל, במאי 2018.
הרעיון העומד במרכזו הוא יצירת שביל חינוכי-ערכי שאורכו כ-70 ק"מ בעקבות '70 הזקנים' לרגל 70 שנות עצמאות, המחבר את ההולכים בו אל מרחבי הגליל והמורשת העשירה שבו. השביל יפגיש את המטיילים עם ההיסטוריה היהודית, עם אתרי המורשת, עם היצירה הספרותית ועם האישים והדמויות המרכזיות מתקופת המשנה והתלמוד.
"שביל הסנהדרין" יעבור במרחבי הגליל ויחבר בין חמש תחנות שבהן נדדה הסנהדרין, לאחר גלותה מירושלים. השביל יעבור באתרים ארכיאולוגיים ובמוקדי עניין הקשורים להיסטוריה היהודית בתקופה זו וישולבו בו אתרי נוף וערכי טבע גליליים.
סימון השביל יעשה על ידי חקיקת סימן זיהוי ייחודי על גבי אבן בצבעים ירוק, כחול וארגמן.
בכל סימון תיחקק אמרת חז"ל משמעותית הקשורה למקטע.
הצבע הירוק יסמל את ארץ הגליל
הצבע הכחול יסמל את המים, החיות והשמיים
וצבע הארגמן יסמל "ארגמן של מלכות" – גבורה ומורשת
חמישה מקטעים לאורכו יאפשרו לבחור בין הליכה ברצף על פני שבוע או לתור את השביל במקטעים נפרדים.
מקטע 1 – בית שערים – אושה
מקטע 2 – אושה – יודפת
מקטע 3 – יודפת – ציפורי
מקטע 4 – ציפורי – בית כנסת העתיק בארבל
מקטע 5 – בית כנסת העתיק בארבל – טבריה
השביל יותאם גם למשפחות ויוצעו בו מסלולים מעגליים. באמצעות אפליקציה מיוחדת יוכלו המטיילים לחזות בשחזור וירטואלי של אתרי מורשת ובדמויות שיפעילו את הילדים לאורך השביל. כך יתקשר המסלול עם המטיילים, ותיווצר חווית טיול ראשונה מסוגה בארץ.
בכל מקטע יפגשו המטיילים באישיות מרכזית ובערך מרכזי מספרות חז"ל המזמן למידה, דיון ושיח מעמיק באישיות ובערכים האוניברסליים המוצגים במקטע. המסע בשביל לכל אורכו יזמן חווית למידה ושיח מעמיק במפגש עם התוכן החינוכי-תרבותי-ערכי המוצגים בו, על מנת להגביר את הזיקה ואת הקשר למורשת העם היהודי וארצו.